top of page
pt180223KozossegiHazkialitasmegnyitoAgar

Baranyai Béla Azia, tetováló, festő-alkotó vagyok. Rajzolni, már egészen kicsi gyermekkoromban kezdtem. Tehetségesnek bizonyultam, de én csak saját szórakoztatásomra műveltem sok-sok évig.


Néhány gyermekrajz kiállításon kívül, máshol nem 
szerepeltem. Egyszer, a kilencvenes évek 
közepe felé, láttam először profinak látszó tetoválást. Gondoltam, én is próbálkozhatnék bőrre rajzolással. 
Hosszú, göröngyös útra léptem akkor, a művésszé formálódás nehéz, de szép ösvényére. A gyári melós „ karrieremet” áldoztam fel érte. A folyamatos fejlődés, és megújulás visz előre azóta is.

Igyekszem sok-sok páciens bőrét a legjobb tudásom szerint kidíszíteni. Kazincbarcikán, egy rock kocsmában kezdtem a tetkós pályafutásom. Azután jött a „mélyvíz” a Balaton, aminek a partján hat éven keresztül varrtam fel a magyar, német, és más túristák kívánságait, nagy megelégedettségükre. Itt tanultam meg a piercingezés fortélyait is.
 

Közben megnyitottam Kazincbarcika első tetováló szalonját, majd sorsom Budapestre vezérelt, ahol különböző kerületekben, főként szépségszalonokban tettem a dolgom. Budán, a városmajor utcában megnyitottam az Azia Tattoo-t, amit számos vendégem látogatott. Azután irány, külföld. Először Franciaország, Chateau Thierry, majd Párizs, az Art du Corps stúdió. Majd következett Németország, Drezda, az Eastside tattoo, ahol dolgoztam. Utána visszahívtak Franciaországba másfél évre, majd Budán a Bécsi úton voltam ahonnan 2014-ben elköltöztem a csodálatos Dél-balatoni kisvárosba Fonyódra, ahol megnyitottam az Azia Tattoo Galériát. Ezzel a kör bezárult, visszatértem. Munkáimban a minőségre, és az egyediségre törekszem. Tetszik ebben a szakmában, hogy folyamatosan gyűjthetem az elégedett mosolyokat a kliensektől.


Közben, beleszerettem a festészet titokzatos világába. Voltak kiállításaim többfelé, és festőtáborokon vettem részt. A Tűzraktér egyik műtermében alkottam egy ideig. Érdekel a képzőművészet valamennyi ága, igyekszem meríteni a forrásaiból, és kamatoztatni
a munkáimban.
 

Nagyra értékelem eddigi életem során megismert művészeket, akiktől alkalmam volt, és van,
mit tanulni. Minden irányban, nyitottan, és szabadon… 

bottom of page